Медведев: Запад ће молити за прекид сукоба у Украјини, њихов пораз је неминован

Medvedev

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев изјавио је данас да ће се западне власти променити, да ће се њихове елите уморити и да ће молити за преговоре и замрзавање сукоба у Украјини.

Он је рекао да ће свака контраофанзива из Кијева бити угушена, а Русија неће стати све док садашња украјинска држава не буде уништена до темеља.

„Рат ванземаљаца пре или касније постаје досадан, скуп и небитан. Али за нас је то трагедија која укључује наш народ. Ово је егзистенцијални сукоб. Рат за самоодржање. Или они или ми“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу, преносе Риа новости.

Он је рекао да сматра да је губитак Запада у Украјини неизбежан.

„И нека њихови лидери, који су заборавили на сопствене грађане, говоре једни другима да ће оружјем и новцем подржати стубове независне Украјине колико год треба. Они ће обучавати војнике за кијевску фабрику меса, они ће обновити рушевине умируће економије Бандеровог режима“, навео је Медведев.

Он је додао да је украјински сукоб страни рат за западни свет, као и да Русија нема избора – или ће уништити непријатељски политички режим у Кијеву или ће колективни Запад на крају растргнути Москву.

„Због тога је једини начин потпуно одстрањивање државне машинерије непријатељске земље и апсолутне гаранције лојалности за будућност“, нагласио је Медведев.

Те гаранције, навео је, могу се дати само контролом Русије над свиме што се дешава и што ће се дешавати на територијама „бивше бандеровске државе“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs