Мештани обавили традиционално пролећно чишћење Купусине

Kupusina

Две деценије дуга традиција пролећног чишћења села Купусине, организована је ове године, после две године паузе услед пандемије коронавируса. На пословима чишћења и уређења раде мештани Купусине, а све у циљу да своје село учине лепшим и чистијим, како због самих становника, тако и због гостију, који у пролеће и лето најчешће овде свраћају.

Окупиле су све организације – од пецароша, Добровољног ватрогасног друштва, добровољци из области спорта и културе. Двадесетпет припадника разних организација одазвало се позиву да чишћења села и једног дела изван села. Чистили су Купусинци од Сомборског пута, од касарне до Апатинског пута и купусинске чарде. Очишћена је траса у дужини од 15 км и сакупљено је шест кубика пластичног отпада. На води је највише било пластичних флаша које посетиоци оставе за собом, навео је Роберт Рекеће, председник Месне заједнице Купусина.

У Купусину већ месец дана долазе гости из Словачке. Стижу у групама од по двадесеторо људи и уживају у ономе што село може да им пружи. Овакве акције и служе да би Купусина била што бољи домаћин и оставила најбољи утисак на туристе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs