Међународна регата „Воде Војводине” од 24. јуна до 3. јула на каналу ДТД

regata

Дванаеста Међнародна регата под називом „Воде Војводине“ одржаће се ове године од 24. јуна до 3. јула, на каналу Дунав-Тиса-Дунав, а пријаве за учешће у овој пловидбеној авантури отворене су до 20. маја.

Регата, као и сваке године, окупља љубитеље рекреативне пловидбе, који ће за десет дана прећи маршруту од 300 километара на војвођанским водама, на потезу: Нови Сад-Бачки Петровац-Руски Крстур-Српски Милетић-Сомбор-Бездан-Апатин-Богојево-Бачка Паланка.

Позив на регату отворен је за све који су жељни авантуре са друштвом, а неопходно је поседовање регистрованог пловног возила и важеће пловидбене дозволе. Учешће у регати је бесплатно за све. Сви заинтересовани треба да попуне пријаву на сајту www.vodevojvodine.com , те попуњену пријаву са скенираном пловидбеном дозволом пошаљу на адресу електронске поште: regata@vodevojvodine.rs, до 20. маја. Број пријава је ограничен.

Међународни дан Дунава, 29. јун, биће обележен еколошком акцијом и манифестацијом, а сама регата ове године по први пут има за циљ, осим промоције наутичких потенцијала Војводине и наутичког туризма, подизање свести о екологији и очувању природе.

Будући да је тема овогодишње регате еколошке природе, ЈВП „Воде Војводине” отворило је и наградни конкурс за студенте Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, позвавши их да учествују и дају своја идејна решења за лого који носи еко-мотив.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије