Међународни плесни фестивал од 1. до 3. октобра у Сомбору

Plesni festival

Девето издање Међународног плесног фестивала у Сомбору – Оријенталија 2021. одржаће се од 1. до 3. октобра. Пројекат спроводе плесна група Инана и удружење грађана АРТиФАKТ из Сомбора, са жељом да се у овом граду унапреди плесна култура и да се на адекватан начин промовише овај облик сценске уметности.

Фестивал ће бити отворен у петак, 1. Октобра, великим плесним концертом, на сцени за децу и младе Kултурног центра Лаза Kостић Сомбор, са почетком у 19:30. Улаз на концерт биће слободан. 2. октобра фестивал се сели у Свечану салу мађарске грађанске Kасине, где током дана плесаче очекују радионице које ће држати гостујући инструктори: Вања Марић Kовачевић из плесног студија Мафдет из Бања Луке, Гордана Минчић из школе оријенталног плеса Анахата из Београда и Слађна Kотрљановић из плесне школе Азар из Новог Сада.

Недеља, 3. Октобар, резервисана је за радионицу израде плесних костима и ручно рађеног накита коју ће водити Вања Мафдет из Бања Луке.

Учешће на фестивалу потврдиле су бројне плесне групе и појединци из целе земље и земаља у региону, као и представници плесних група из Сомбора. Посебни гости фестивала биће плесна група Бидадари која делује у оквиру амбасаде Републике Индонезије у Беогаду и палестинска фолклорна трупа Ал Wатан из Београда.

Пројекат Оријенталија 2021. подржао је Град Сомбор у оквиру Јавног конкурса за реализацију Локалног акционог плана за младе за 2021. годину. Фестивал ће бити одржан уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера које буду на снази током његовог трајања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs