Међународни сајам туризма у Београду од 24. до 27. марта

Turistička agencija

Међународни сајам туризма биће одржан у Београду од 24. до 27. марта, а туристичку понуду представиће више од 10 земаља, најављено је данас.

У оквиру тог сајма, чији је слоган “Између планина и мора”, биће пратеће манифестације – Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хореца-опрема, као и 12. Међународни сајам вина Беоwине.

Учешће на 43. Међународном сајму туризма до сада су потврдиле Грчка, Турска, Египат, Црна Гора, Русија, Бугарска, Северна Македонија, Словачка, Тунис, Румунија, Мађарска, а први пут ће учествовати Малезија, речено је на конференцији за новинаре на Београдском сајму.

Вршилац дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација Србије Јелена Миленковић Орлић је рекла да развој туризам има велики утицај на остале привредне гране и читаво друштво, јер поспешује изградња саобраћајница и инфраструктуре, али и промовише културну баштину и ресурсе којима Србија располаже.

– Влада Србије и ресорно министарство определило су 5,4 милијарде динара туристичкој и угоститељској привреди у 2021. години и очекују се резултати. За потпуни опоравак туризма после пандемије потребно је дефинисање нових механизама, јер су се промениле околности како живимо, радимо, путујемо. Потребан је туризам за ново време – рекал је она.

Отправник послова Амбасаде Малезије у Србији Каирул Тазрил Тармизи је изразио задовољство што две земље подижу на виши ниво сарадњу у области туризма.

– Сајам туризма у Београду је највећи догађај у овом домену у региону и Малезија први пут учествује на њему. Велика су очекивања од представљања Малезије на овој сајамској платформи, а са промоцијом малезијских дестинација наставиће се и у будућности – поручио је Тармизи.

Навео је да је у последње три године, пре пандемије, око 1.000 људи из Србије посетило Малезију.

Радно време сајмова биће од 10 до 19 сати, а у недељу, 27. марта до 18 часова.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије