Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље” у апатинској Марини 18. јуна

Rakija

Други по реду Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље”, у организацији Удружења произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције” из Апатина одржаће се у суботу, 18. јуна, у апатинској Марини.

Сви заинтересовани учесници своје узорке ракије треба да пошаљу на оцењивање квалитета до 10. маја.

Право наступа на фестивалу имају сви хоби произвођачи, појединачно у ракијским категоријама, са сваким послатим узорком. Узорак за оцењивање је једна стаклена боца од минимално 0,7 литара.

На узорке је потребно написати следеће податке: која је врста воћне ракије, која је јачина алкохола у степенима (препоручује се до 45%), која је година производње, као и име, презиме/место/улица и број/телефон/мејл. Котизација износи 1.500 динара по учеснику.

Победници са Фестивала „Горње Подунавље” Апатин 2021, Панчево 2021, као и „Вождови дани” Рача 2022, ослобођени су плаћања котизације за категорије у којима су однели победу на наведеним такмичењима.

Оцењивање ракија на фестивалу ће вршити међународна оцењивачка комисија у саставу: проф. др Нинослав Никићевић, проф. др Нермина Спахо, Јожеф Мутх, проф. др Веле Тешевић и др Бранко Поповић. Сви победници по категоријама (прва три места) добиће пехаре, као и све ракије оцењене у квалитету бронза, сребро и велико сребро, злато и велико злато, одговарајуће медаље и дипломе.

Освајачима првих места у категорији најбоља ракија „Горњег Подунавља”, затим у категорији „Најбоља ракија из иностранства” и најбољи произвођач-дама припашће „Велика књига за јака алкохолна пића”, а њих спонзорише професор др Нинослав Никићевић.

Свим победницима по категоријама припашће књига „Ракијски код 25306570” аутора и уједно спонзора Горана Марковића.

За свеукупне победнике предвиђене су посебне награде, а за њих ће се побринути спонзори.

За више информација обратити се на следеће бројеве телефона:
Жељко:065 52 333 66
Петар: 063 501 459

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs