Мигма, јахта будућности са погоном на водоник

Шпански пројектни студио „Рума дизајн“ представио је футуристички концепт електричног катамарана на водоников погон назван „Мигма“, који је дизајниран за одрживо крстарење светом.

Студио описује катамаран као „оживљавање живота мора кроз снажне структурне елементе у којима се техничка рационалност меша са флуидношћу природе“.

Замишљена као концепт који потпуно руши правила дизајна јахти, Мигма („мешавина” на грчком) ће сигурно изазвати пометњу у овој грани индустрије. Опремљена је резервоаром за складиштење течног водоника, литијум-јонским батеријама, ПЕМ горивим ћелијама и са два електромотора који јој омогућавају да језди морем без нулте емисије гасова.

Захваљујући томе, „Рума дизајн“ тврди да њихово пловило може да превали велике раздаљине без стварња буке, загађења, испарења или вибрација, пружајући осећај океанског поветарца и звук морског живота.

Што се тиче корисничког искуства, електрични катамаран дуг 55 метара се нуди како за пословну, тако и рекреативну намену. Уоквирен стаклом од пода до плафона, у пловилу се налази простор који се може прилагодити намени, било за одржавање састанака или као централни салон за две породице. Катамаран има и посебне просторије за особље, а по жељи може бити опремљен и додатним кабинама.

Предњи широки електрохроматски паметни стаклени зид гледа на океан, из сваке кабине се има панорамски поглед од 360 степени. Максимално се користи природна светлост, а за тренутке приватности, стакло се увек може затамнити.

Елегантан облик и сјајна сребрна спољашњост Мигми дају футуристички изглед.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије