Милан Бокулић:“Радујем се сваком тренингу са децом“

Vidanov sportski kutak

Мој данашњи саговорник је веома успешни апатински кик-боксер. Милан Бокулић, борац из Апатина који се пуних 20 година бавио овим спортом, a највећи успех му је првак „А“ класе, што је најбољи могући пласман домаће сцене, док данас своје знање преноси млађима у свом кик-бокс клубу „Golden Boys“. Више о Милановој каријери, његовим успесима и клубу прочитајте у наставку.

*Кад,где и зашто сте се почели бавити кик-боксом?

– Са 19 година сам кренуо да тренирам кик-бокс, то је било 1996. године. То је борилачки спорт који је тада почињао стицати велику популарност захваљујући Јапанској федерацији „Pride“.

*Који је Ваш скор, да ли сте као мали имали неког идола и ко Вам је био највећа подршка?

-Размак између моје прве и задње борбе је укупно 20 година. Највећи резултат је првак у „А“ класи, то је сам врх домаће сцене у нашој држави. Скор ми је 12 победа, 2 пораза и један нерешен исход. Отац ми је био у почетку спонзор и њега могу навести као највећу подршку.

*Који меч памтите и зашто?

-Памтим меч као најбитнији у Новом Саду, када сам постао првак у „А“ класи зато што је противник  у финалу био велики фаворит, а ја сам успео да га савладам већ после 20 секунди меча и то високим ножним ударцем у главу. Тај дан ми је био и рођендан, па су ми у сали присуствовали као подршка веома драги људи које ценим.

*Која је разлика када се борите пред својом публиком и на страни?

-Борба пред својом публиком је велика одговорност, па самим тим она са собом носи и огроман притисак, што наравно, кад борба почне, постане подршка. Наравно, победа пред својом публиком је посебан осећај који никад нећете заборавити.

*Тренутно држите свој клуб, реците ми, да ли сте задовољни бројем деце и њиховим залагањем?

-Тренутно држим кик-бокс клуб „Golden Boys“ који функционише већ 10 година. Имамо добре услове, добру опрему, а такође одличну екипу цура и момака, тако да уживамо у спорту и радујемо се сваком тренингу.

*Да ли имате неке планове за будућност?

-Неки моји планови су да останем активан у рекреативном спорту и раду са клубом што је дуже могуће.

Велико хвала Милану на издвојеном времену и желим му све најбоље у будућности.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs