Милан Кркобабић: Одбрана кључних националних интереса

Milan Krkobabić

У Зрењанину је јуче одржана Изборна скупштина Градског одбора Зрењанин ПУПС – Солидарност и правда.

Зрењанински одбор је један у низу од 129 одбора партије у нашој земљи. Изборној скупштини присуствовао је Милан Кркобабић, лидер ПУПС – Солидарности правда и министар за бригу о селу.

– Солидарност и јединство су предуслов за решавање свих проблема. ПУПС – Солидарност активно учествује и истрајава у одбрани кључних националних и државних интереса Србије. Овде у средњем Банату имамо обавезу да егзистенција и лично достојанство пензионера, пољопривредника и пролетера буду осигурани, а средине у којима живе, градска и сеоске, буду пожељно место за живот – поручио је Кркобабић.

На скупу је посебно истакнуто да се, одлуком државе да од јануара 2023. пензије прате плате, 17 година од оснивања остварује основни вредносни став Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда, односно чувено три П. Тиме се омогућава да пензије учитеља, лекара или војника расту онолико колико расту примања њихових активних колега.

Такође, ПУПС – Солидарност и правда снажно се залаже за предлог Милана Кркобабића о увођењу тзв. социјалних – гарантованих пензија од најмање 100 евра. Овај посебан вид социјалног давања био би намењен особама преко 65 година старости које нису оствариле право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода. Међу њима је највећи број жена са села и овакав вид давања била би потврда да им се друштво одужује за све што су му током свог животног века дале, радећи у домаћинству и пољопривреди.

Како је још наведено, приоритет ПУПС – Солидарност и правда остаје и оживљавање задругарства у селима доделом бесповратних средстава задругама, увођење Гарантног фонда за стратешке пољопривредне производе, који би донео нужну сигурност пољопривредницима, као и залагање за реформу ПИО фонда у делу обрачуна и уплата доприноса за пољопривреднике.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs