Милан Милићевић:“Циљ ми је бити што успешнији“

Vidanov sportski kutak

Млади рукометни голман, Милан Милићевић, тренутно брани боје свог матичног клуба, Рукометног клуба „Апатин“. Након повреде Николе Богојевића, стандардног голмана Апатинаца, Милан је добио шансу против Рукометног клуба „Врбас ПЕТРОЛ“ и сјајно се показао, поготово у последњим минутима меча. Више о саговорнику и његовој рукометној каријери, односимо његовим плановима за будућност и његовим зацртаним циљевима прочитајте у наставку.

*Кад, где и зашто си почео тренирати рукомет?
-Рукомет сам почео тренирати у четвртом разреду основне школе, у Рукометном клубу „Апатин“. Желео сам да одаберем спорт којим ћу се бавити, а рукомет ми се чинио најзанимљивијим, позиција голмана ме је увек привлачила.
*Да ли имаш неког узора у спорту којим се бавиш?
-Узор ми је шведски репрезентативац, голман Андреас Палика. Допада ми се његов стил брањења и енергија коју има, као и однос према саиграчима. Гледајући њега преко малог екрана могу доста тога да видим, те применим на голу.
*Утакмица коју памтиш?
-Утакмица коју ћу дефинитивно памтити је утакмица првог кола другог дела првенства, где смо код куће дочекали Рукометни клуб „Врбас ПЕТРОЛ“. Бодове смо поделили, односно утакмица се завршила резултатом 26:26.Услед повреде нашег првог голмана Николе Богојевића, добио сам шансу да будем у стартној постави. То је за мене велика част и једна одлична прилика, односно шанса да се што боље покажем.
*Добио си прилику да браниш против Рукометног клуба „Врбас ПЕТРОЛ“ у оквиру првог кола другог дела сезоне. Да ли си задовољан својим издањем?
-Као што сам већ напоменуо, драго ми је и захвалан сам тренеру Владимиру Ђукићу што сам добио шансу да утакмицу стартујем на голу. Задовољан сам својим издањем, али увек има места за напредак. Посебно бих истакао последње минуте утакмице где смо сустигли екипу из Врбаса, те сам у последњем нападу противника сачувао мрежу за изједначен резултат.
*Који су ти планови за будућност?
-Једини план за будућност је да тренингом побољшам своје излагање на терену, усавршим оно што већ знам и да добијем шансу да заиграм у већим клубовима.
*Да ли имаш неки рукометни циљ?
-Циљ ми је да будем што успешнији, јер каријера је тек преда мном, али највећа жеља ми је да наступим у дресу репрезентације Србије!

Милане, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у наставку каријере!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.