Милка Никшић и њени ученици у репрезентацији Војводине

Велико, вероватно и највеће досадашње признање пригревачком рукомету дошло је ових дана. На списку кандидата за састав репрезентације Војводине у категоријама М 12 и М 14 код дечака, односно у категорији девојчица Ж 12 нашла су се имена неколико чланова РК ПИК Пригревица и ЖРК Пригревица.
Код дечака М 12, рођени 2008. и млађи, на списку су десно крило Александар Арбутина, лево крило Милан Ћућа и голман Јован Остојић.
У две године старијој групи М 14 су лево крило Илија Миличевић, средњи бек Ђорђе Миочиновић, леви бек Милан Лазић и голман Душан Зекић. У категорији девојчица Ж 12 позвана је леви мек Милана Зекић. Сви они су својим играма и понашањем скренули пажњу на свој таленат који је укомпонован са високо стручним радом који гаји њихов тренер, Милка НИкшић, која је именована од стране РС Војводине за тренера репрезентације М 12.
Према плану и програму који је зацртан од стране РСВ окупљање би требало да буде 5. априла, али због свима познате епидемиолошке ситуације у целој држави, за сада је неисзвесно да ли ће датум бити помере.
Именовање Милке Никшић на место тренера ових дечака којима је сада најпотребније улити исправнан приступ игри, правилно их усмерити и научити најосновнијим елементима рукометне игре није случајност. Милка се у више наврата доказала као врсан стручњак и већ годинама доказује да се на овим просторима рађају добри спортсисти, пре свега рукометаши, те да их само треба правилно усмерити и стручни кадар поставити на одговарајуће позиције.

Јован Бањац

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs