Министарка Беговић: Почетком јула прве исплате помоћи за штету од поплава

Ministarka Begović

Грађани који су пријавили штету од поплава већ почетком јула могу да очекују исплату помоћи, изјавила је министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић.

„Република Србија припремила је новац за помоћ грађанима погођеним поплавама, и они који су штету пријавили већ почетком јула могу да очекују исплате, а до средине јула сви погођени добиће предвиђена средства“, рекла је она.

Министарка, која је у својству представнице Владе Србије боравила у Ћуприји, како би обишла подручја погођена поплавама, састала се са Јовицом Антићем, председником те општине и Нинославом Ерићем, председником општинске скупштине и народним послаником.

Након састанка, министарка је посетила вртић „Шећерко“, чије су подрумске просторије погођене недавним поплавама.

Директорка вртића госпођа Снежана Илић министарку је упутила у детаље новонастале ситуације и указала на потребу да се изгради нова зграда вртића, у којој би свака соба имала мокри чвор, и у којој би сва деца, које у Ћуприји претходних година има све више, могла бити смештена.

Министарка је у Ћуприји обишла и домаћинства три породице погођене поплавама. Такође, отишла је и у село Супска, где је обишла две породице чија су домаћинства такође била тешко погођена поплавама.

„Стрес кроз који сте прошли не може Вам нико надокнадити, али оно што је у надлежности државе биће учињено“, истакла је она.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs