Министарка Маја Гојковић у посети општини Апатин

Maja Gojković

Општина Апатин била је домаћин министарки културе и информисања Маји Гојковић. Министарка је током посете разговарала са председницом општине Апатин Дубравком Кораћ о пројектима из њеног ресора.

Осим тога, директорка Општинског културног центра Данијела Обрадовић искористила је ову прилику да са Мајом Гојковић говори о реализацији Конкурса Министарства културе „Градови у фокусу”, за шта је апатинска општина добила 6 милиона динара.

Подсетимо, пројекат „Градови у фокусу” пружа прилику јединицама локалних самоуправа да у сарадњи са установама, уметничким и другим удружењима у области културе, појединцима и осталим субјектима у култури, унапреде капацитете и културну понуду.

Локалне самоуправе које су изабране на конкурсу носе титулу – Град у фокусу, а то ће им омогућити да буду препознате као релевантни национални центри развоја културе и да тиме постану видљивије на културној мапи Србије и Европе.

На овом радном састанку било је речи и о пројекту изградње Музеја, чије се финансирање планира од следеће године. Истакнуто је како ће се ова институција у будућности старати о очувању, представљању и промоцији наслеђа свих народа који живе у апатинској општини.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs