Министарство за бригу о селу: Првих 14 младих породица добило куће на селу

Kомисија за доделу бесповртаних средстава за куповину сеоских кућа Министарства за бригу о селу, на првој седници одлучила је да свој кров над главом добије 14 младих породица. Највише захтева, који су и одобрени, стигло је из општина Пирот (села Пољска Ржана, Велики Суводол, Бериловац) и Нова Црња (села Српска Црња и Тоба), као из села општина Бачка Паланка, Лучани, Владичин Хан, Бач, Kикинда, Пећинци.

Укупно је за куповину кућа одобрено 16 милиона динара, а њихова вредност ишла је од 835.000 у Пироту (Пољска Ржана) до 1.200.000 динара у селу Вајска општине Бач.

  • У овој првој подели предњаче парови са децом, доста је младих пољопривредника, али и оних коју су решили да напусте градске средине и почну нови живот у селу, изјавио је министар за бригу о селу Милан Kркобабић.

У Министарству за бригу о селу кажу да је интересовање велико, пријаве свакодневно стижу, средства се додељују по редоследу све до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра. 2021. године. Програмом Министарству за бригу о селу,  подсетимо, предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраним родитељима и младим пољопривредницима до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места  Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

Б. K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.