Министарство омладине и спорта одобрило средства за санацију пода у спортској хали у Црвенки

Министарство омладине и спорта одобрило је средства Спортском центру општине Кула у износу од 10.500.000,00 динара за санацију пода у спортској хали у Црвенки.
Спортски центар општине Кула је 26. јануара 2021. поднео захтев за финансирање пројекта санације пода у спортској хали у Црвенки. У захтеву је наведено да је финансирање пројекта од великог значаја за рекреативни и професионални спорт, како у насељеном месту Црвенка тако и у целој општини Кула. Рукометни клуб „Црвенка“ је члан Супер лиге тако да се у хали одржавају такмичења највишег ранга.
-Хала у Црвенки је у свакодневној употреби и неопходна је санација пода како би се обезбедило несметано даље функционисање и безбедност корисника, а првенствено деце, рекао је директор Спортског центра општине Кула Владан Рачић.
Рачић је додао да се уређењем пода у хали обезбеђују услови за припрему, учешће и остваривање врхунских резултата на савезним такмичењима, а од посебног значаја је за активности националних гранских савеза и стручни рад са децом.
-Реализацијом овог пројекта створиће се услови да се кроз свакодневне активности у спортској хали унапређују рекреативни спорт и подстиче се бављење спортом деце и жена, као и особа са инвалидитетом. Посебно желим да истакнем да халу користи више од 250 спортиста и 1800 гледалаца, рекао је Рачић и додао да је ово само наставак санације спортске хале у коју је већ уложено, у протекле две године, преко 20 милиона динара, што доказује одличну сарадњу Спортског центра са свим нивоима власти, од локала, преко Покрајине, до Републике.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије