Министарство пољоприведе: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун

Poljoprivreda

Свим пољопривредним произвођачима који чекају на регистрацију новог газдинства, обнову или промену статуса постојећег газдинства омогућено је да поднесу захтеве за остваривање права на подстицаје по актуелним јавним позивима, чији је крајњи рок понедељак, 12. јун, објавило је Министарство пољопривреде.

Омогућено им је да поднесу захтеве, а процедура и уређење потребне документације ће накнадно бити завршено, речено је Тањугу у министарству.

То се односи на захтеве за директна давања – по хектару, као и за подстицаје за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле.

С обзиром да је реч о електронској пријави, то могу да учине и током викенда.

Пољопривредни произвођачи чији су захтеви за регистрацију новог газдинства тренутно у обради, моћи ће да и пре окончања процедуре, поднесу захтеве.

То што им још није додељен број пољопривредног газдинства (БПГ), неће бити препрека за конкурисање за жељене субвенције на еПодстицајима.

У овом тренутку добиће број захтева, а накнадно и број БПГ.

Пољопривредни произвођачи који обнављају постојећа газдинства и чији се захтеви тренутно обрађују, такође могу да поднесу пријаву на све актуелне јавне позиве.

Када подаци чија је верификација у току буду одобрени, пољопривредници ће добити повратну информацију и тада треба да уреде, измене и допуне своје првобитне захтеве за подстицаје, како би добили средства за субвенције на основу правог стања у њиховом газдинству.

“Молимо пољопривреднике да редовно проверавају своје еСандуче, где ће им стизати решења о регистрацији или позиви за уређење захтева”, поручују из министарства.

Напомињу да је јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса за 2023. годину у току и да је рок за подношење захтева до 17. јула 2023. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs