Министарство пољопривреде подстиче локалне самоуправе да суфинансирају осигурање у пољопривреди

voćnjak

Само 12 до 15 одсто од укупно обрадивих површина у Србији је осигурано, а за приватна газдинства је то три одсто, константовано је на конференцији „Време је за сигурну пољопривреду“ коју је током 88. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду организовало Удружење новинара за пољопривреду AGROPRESS.

Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде, истакао је да је држава са своје стране последњих година учинила доста како би субвенцијама охрабрила пољопривреднике на осигурање своје производње.

  • Kао министарство помажемо пољопривреднике да се заштите од непредвидивих временских услова кроз многе видове. То су субвенције за наводњавање, за набавку противградних мрежа, модернизујемо систем противградне одбране, али и кроз директну финансијску помоћ за осигуравање усева, рекао је Махмутовић.

Помоћ за добијање полице осигурања, како је навео, креће се од 40, 45, па и до 70 одсто за пет округа која су највише изложена врменским неприликама.

  • Подстичемо и локалне самоуправе да суфинансирају осигурање како бисмо свели на минимум ризик за пољопривреднике, за њихово добро, али и за грађане као купце, рекао је Махмутовић, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде.

Б. K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије