Министарство пољопривреде расписало конкурс за финанасирање пројеката удружења пољопривредника

Министарство пољопривреде расписало је јавни конкурс за финансирање/суфинансирање пројеката удружења у области пољопривреде и руралног развоја у 2021. години од јавног интереса. Циљ конкурса је унапређење квалитета и промоције живота у руралним подручјима. За конкурс је опредељено  20 милиона динара у бруто износу. Одабрани пројекти биће финансирани/суфинансирани са највише до 1.000.000 динара по пројекту.

Приоритетне тематске области  које ће се финансирати су стабилизација дохотка запослених у пољопривреди, модели финансијске подршке пољопривреди и руралим подручјима, ефикасно управљање земљиштем, унапређење стања физичких ресурса, система трансфера знања, као и развој људских потенцијала. Исто тако средства по конкурсу додељиваће се за пројекте који се односе на заштиту животне средине у области пољопривреде, технолошки развој и модернизацију пољопривредне производње и прераде, испитивање тржишта и пласмана, развој тржишних ланаца и очување пољопривреде, природних и људских ресурса у подручијима са отеженим условима рада у пољопривреди. На конкурс ће моћи да се јаве и удружења са пројектима који се односе на диверзификацију руралне економије и очување културне и природне баштине, унапређење социјалне структуре и јачање социјалног капитала, квалитета и безбедности производа  као унапређење стања у области заштите животиња.

Право учешћа имају удружења уписана у Регистар Агенције за привредне регистре који имају седиште на територији Републике Србије. Пријављени пројекат може се реализовати у партнерству више удружења, при чему се само један носилац јавља као подносиоц и потписник уговора. Пријаве се подносе се до 20. априла.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs