Министарство просвете: Студенти могу бити корисници само једне стипендије

Prosveta

Министарство просвете саопштило је вечерас да студенти корисници државних стипендија у складу са Законом о студентском стандарду, уговорима које су потписали, али и налазима и препорукама Државне ревизорске институције, могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из јавних средстава – буџета Републике Србије и локалних буџета.

Ово правило је важило од како се додељују стипендије и јасно је назначено у уговору о стипендији који је сваки студент потписао.

С обзиром да различите институције стипендирају успешне студенте, у случају да студент добије више различитих стипендија, мора се одлучити за једну и има обавезу да о томе обавести институцију од чије стипендије одустаје.

Министарство просвете је за ову школску годину одобрило 9.343 стипендија, а само мали број студената је добио и стипендије Министатства науке, технолошког развоја и иновација „Доситеја“, те Министарство просвете са Министарством науке предузима све активноси у циљу превазилажења изазова који је наступио јер је дошло до дуплирања стипендија код мањег броја студената који су већ стипендисти Министарства просвете.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs