Министарство финансија покренуло кампању “Да кликнеш од среће“

Klik

Са циљем информисања младих који имају право на једнократну новчану помоћ државе у износу од 100 евра, Министарство финансија је покренуло кампању “Да кликнеш од среће“ под слоганом „И ја сто добијам исто“.
Наиме, у циљу континуиране подршке становништву услед пандемије вируса ЦОВИД-19, Влада Републике Србије омогућава свим држављанима Републике Србије од навршених 16 до навршених 29 година, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, односно 11.758,56 динара.

Закон о Привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести ЦОВИД-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2 ступио је данас, 13. јануара 2022. године на снагу, што значи да сви држављани који су до данашњег дана напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који пуне 30 година од сутрашњег дана, 14. јануара, па до краја године.

Пријаве за новчану помоћ ће трајати од 15. до 30. јануара 2022. године на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс. Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу. Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун. Након обраде пријаве, пријављени држављанин ће износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна.

Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ се уплаћује без подношења пријаве.

Тачан износ новчане помоћи од 100 евра у динарској противвредности је 11.758,56 динара, а по званичном курсу динара према евру који утврђује Народна банка Србије на дан ступања на снагу овог закона, што је данашњи дан, 13. јануар 2022. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs