Министар Бранко Ружић – нова улагања у сомборски образовни систем

Poseta vrticu

Данас је градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, угостио министра просвете Бранка Ружића са својим сарадницима. Том приликом, одржан је састанак у згради Жупаније где је градоначелник упознао министра са актуелним стањем у Сомбору када је просветни систем у питању, а према речима министра Ружића, разлог његове посете јесте да се види шта је то потребно просветарима у Сомбору, како би тај систем још боље функционисао.

“Сомбор је град образовања, град културе, град који и данас има један одличан приступ решавању свих важних проблема у образовном систему. Мислим да тај синергетски ефекат који можемо заједно да постигнемо, као Влада Републике Србије, а наравно и покрајина, али свакако и град на челу са градоначелником може да изроди нове користи, нове бенефите за нашу најмлађу и најважнију популацију, за нашу будућност. Оно што јесте наша интенција, јесте да у договору са руководством града сагледамо који су то приоритети у погледу одређених инфраструктурних радова на неким од школских објеката“, рекао је министар.

Градоначелник Сомбора истакао је да је данашњи састанак био изузетно успешан, те да је утврђен низ корака који ће унапредити систем образовања у Сомбору:“Говорили смо и о стању у објектима у образовању и оно што је свакако значајно да Град Сомбор припрема и има готове и спремне пројектно техничке документације и свакако да ћемо у будућности радити на унапређењу образовања у нашем граду“.

Након одржаног састанка, министар и градоначелник су обишли ОШ „Аврам Мразовић“ у Сомбору и упознали се са ситуацијом у овој школи када су у питању потребни радови за унапређење услова, а на крају данашње посте, министар је обишао и вртић „Бубамара“ у оквиру ПУ „Вера Гуцуња“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.