Мировић: Нови парк код Спенса средином 2025. године

Mitrović

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је, заједно је са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем, припремне радове на изградњи Парка код СПЕНС-а који би требало да буде завршен средином 2025. године.

Мировић је истакао да су уређене зелене површине изузетно важне за Град Нови Сад, а да ће у новом парку бити засађено 50 садница.

„Када је реч о садњи, ради се искључиво према стандардима Завода за заштиту природе и пројектаната, свако дрво које је вредно је обележено, а болесна дрвећа ће бити уклањана. Верујем да ћемо и пре рока на овом месту имати парк који ће значити не само за грађане већ за све оне који долазе у Нови Сад“, казао је Мировић.

Он је додао и да ће у наредне две године изградњом Универзитетског парка бити завршен велики посао уређења паркова.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић навео је да ће главни симбол парка бити олимпијска чесма постављена у част свих шампиона Града.

„Ти олимпијци су стасавали на месту где је овај парк, а можда ћемо и назвати овај парк Олимпијским. Он ће имати осам улаза, јавну расвету и амфитеатар за 250 људи, а моћи ће да се постави и платно за пројекцију филмова“, рекао је Ђурић.

Он је истакао и да ће за најмлађе суграђане бити постављена вештачка планина за играње, док је у плану да нови зелени зид одваја базен од парка.

Парк који ће бити изграђен на површини од десет хиљада квадрата, представља заједничку инвестицију Покрајинске владе која је за овај пројекат издвојила 370 милиона динара, и Града Новог Сада који је определио 59 милиона динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs