Михајло Столић успешан на Трци око Бугарске

Biciklizam

Протеклих дана, возила се једна од најзначајнијих бициклистичких трка, 70. по реду издање популарне „Обилковке”.
Учешће је узело преко 120 такмичара из 21 екипе и 27 земаља. Међу њима нашла се и репрезентација Србије у саставу: Огњен Илић, Лука Туркулов, Дејан Цогољевић и Владимир Милошевић – под вођством селектора Милоша Миладиновића, али и екипа „ЛотуС“ тима за коју је наступао Сомборац, Михајло Столић.
Првог дана такмичења, вожена је једна етапа, која је била подељена на две полуетапе (70.2 и 88.9 км), а најбољи пласман имао је Михајло Столић који је прву полуетапу (од Софије до Пирдопа) завршио на осмом месту, док је најбољи возач у дресу репрезентације Србије био Огњен Илић на 55. месту. У другој полуетапи Илић је био 24. Другу етапу (Тројане – Казанлаку, 108.3 км) Михајло Столић је завршио као шести, а Илић на 18. месту. У трећој етапи (Казанлак – Бургас, 180.5 км) Столић је био пети, да би у наредној, четвртој етапи, која је вожена од Бургаса до Сливена (114 км), сомборски бициклиста завршио на постољу.
Овогодишња Трка око Бугарске завршена је петом етапом од Сливена до Шумена, дугом 128,4 километра. И на овој последњој деоници блистао је млади српски бициклиста Михајло Столић који је у спринту поново потврдио велики таленат, освојивши пето место. У генералном пласману славио је Михаел Шуман из Чешке, возач АТТ инвест тима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.