„Михољски сусрети села“ одушевили Крушчићане

Manifestacija

Село Крушчић укључило се у пилот пројекат Министарства за бригу о селу, под називом “Михољски сусрети села”, манифестацију која има за циљ афирмацију руралних подручја и њихових обичаја. 

У богатом програму, који су за све посетиоци припремили Месна заједница Крушчић и Туристичка организација општине Кула, приказане су различите кореографије традиционалних игара домаћина КУД из Крушчића и комшија КУД Сивац. 

Миљана Рабреновић, секретар Месне заједнице Крушчић захвалила се ресорном Министарству и председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу, што су препознали баш Крушчић као место одржавања ове јединствене манифестације и додала да је и поред кратког времена за организацију она одлично одрађена. 

„Од 10 часова је кренуо програм, од ликовне колоније, до пољопривредног састанка, изложбе старих машина и врло богатог културно уметничког програма највише посвећеног деци. Такође, малишане очекују и радионице, аниматори, а све посетиоце ће забављати тамбурашки оркестар уз обезбеђен ручак“, рекла је Миљана Рабреновић, секретар МЗ Крушчић и додала да се нада да ће ово постати традиционална манифестација.

Манифестацију је свечано отворио председник Савета месних заједница кулске општине, Михајло Пашо.

Поздрављајући све присутне, Пашо је истакао да нема великог града или малог села ако нема идеја, манифестација или дешавања.

„Данас је наша општина показала колико је Крушчић битан у целој заједници, а Крушчићани нам показују своју историју, обичаје, занатске радове које су вековима чували од заборава. То је богатство које нема цену. Нека је Париз велики град, кад је он далеко од нас. Не знамо ми тамо људе и њихове обичаје, ми имамо наш Крушчић, који нам је ту и даје нам много тога, само треба препознати и уживати у војвођанским обичајима“, рекао је Пашо. 

На данашњој манифестацији своје производе изложило је више од 40 учесника, произвођача хране, занатлија, произвођача цвећа, рукотворина.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије