Младим пољопривредницима у Војводини 200 милона динара за инвестиционо улагање

Покрајински секретаријат за пољопривреду објавио је резултате конкурса за подршку младим пољопривредницима у Војводини. Покрајина је младима у руралним срединама бесповратно дала 200 милиона динара, а по поднетим пријавама највише је тражена финансијска помоћ за инвестиције у сточарству, повртарству, воћарству… Захтеви су се односили углавном на набавку прикључних машина за фарме, воћњаке, а било је и за куповину стада оваца, инсталирање система за наводњавање, подизање пластеника…

Од укупног броја пристиглих пријава 458 је испунило све услове предвиђене конкурсом и правилником, а 138 пријава није. Kонкурсна комисија Покрајинског секретаријата је предложила да се закључи уговор са 171 пољопривредним произвођачем о додели бесповратне помоћи. Иако испуњавају услове из правилника, због недостка средстава и недовољног броја бодова, Покрајински секретаријат није у могућности да закључи уговор са 287 подносиоца захтева.

Рок за жалбу на објављену листу је 15 дана од добијања решења, а најкасније у року од 30 дана од објављивања одлуке на званичној интернет страници Покрајинског секретаријата за оне који нису лично добили решење.

Б.K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије