Младим пољопривредницима у Војводини 200 милона динара за инвестиционо улагање

Покрајински секретаријат за пољопривреду објавио је резултате конкурса за подршку младим пољопривредницима у Војводини. Покрајина је младима у руралним срединама бесповратно дала 200 милиона динара, а по поднетим пријавама највише је тражена финансијска помоћ за инвестиције у сточарству, повртарству, воћарству… Захтеви су се односили углавном на набавку прикључних машина за фарме, воћњаке, а било је и за куповину стада оваца, инсталирање система за наводњавање, подизање пластеника…

Од укупног броја пристиглих пријава 458 је испунило све услове предвиђене конкурсом и правилником, а 138 пријава није. Kонкурсна комисија Покрајинског секретаријата је предложила да се закључи уговор са 171 пољопривредним произвођачем о додели бесповратне помоћи. Иако испуњавају услове из правилника, због недостка средстава и недовољног броја бодова, Покрајински секретаријат није у могућности да закључи уговор са 287 подносиоца захтева.

Рок за жалбу на објављену листу је 15 дана од добијања решења, а најкасније у року од 30 дана од објављивања одлуке на званичној интернет страници Покрајинског секретаријата за оне који нису лично добили решење.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs