Млади из Западнобачког округа у оквиру пројекта „Моја прва плата” добили запослење

Posao

Кроз програм Владе Републике Србије и Националне службе за запошљавање под називом „Моја прва плата”, након потписивања уговора, запослење је добило 62 младих из Западнобачког округа. На овај начин они ће стећи неопходно радно искуство и вештине које ће им користити у каснијој каријери, а стечена знања, с обзиром на програм, не морају бити везана искључиво за њихово досадашње образовање.

Програмом „Моја прва плата” обухваћени су млади до 30 година живота са стеченим најмање средњим образовањем, без радног искуства, као и лица која имају радно искуство краће од 6 месеци. Програм траје 9 месеци, а за време трајања свим ангажованим лицима биће исплаћена новчана накнада од 22.000 динара уколико имају средње образовање или 26.000 динара уколико имају високо образовање. Већина запослених, тачније њих 52, своје прво радно искуство стицаће у приватном сектору коме је програмом дат приоритет, док ће 8 лица бити ангажовано код послодаваца из јавног сектора и то из области здравства и социјалне заштите, културе и уметности, васпитања и образовања. Од укупног броја ангажованих лица, њих 79% је са средњим образовањем, док је њих 21% са високим образовањем.

Подручја рада за која су послодавци највише тражили највећи део радне снаге су економија, право и администрација, затим трговина, угоститељство и саобраћај.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије