Млади фудбалери апатинске Младости међу најбољима у Србији

Међу 16 најбољих тимова Србије, генерације 2012. годишта, на завршном турниру који ће се одржати последњег викенда у мају на Златибору, а под називом „СОС лига будућих шампиона“ наће се млади фудбалери апатинске Младости, који су то право стекли кроз квалификације, односно као прваци зимске лиге и представљаће западнобачки округ. Ово је велико признање, не само за генерацију коју већ две године води тренер Патар Бурсаћ, већ за комплетну општину и округ.

Дечаци који у свом тренеру виде стратега, пријатеља, оца и човека коме могу веровати вредно тренирају и са настрпљењем ишчекују дан када ће се наћи међу вршњацима из најеминентнијих српских клубова.

  • Ово је једна даровита генерација у којој су искључиво добри и вредни дечаци, који поред тога што желе да буду успешни спортисти углавном су одлични ученици. Са њима је право задовољство радити, јер све што се договоримо на тренинзима покушавају да спроведу у дело на терену, напомиње тренер Бурсаћ.

Добар и стручан рад овог младог тренера почео је да доноси праве плодове у виду резултата. Некадашњи играч млађих селекција београдског Партизана, све што је учио током каријере, која и даље траје, несебично преноси на дечаке од којих Апатин са правом очекује да изникну у добре фудбалере који би временом могли да поврате некадашњу славу овог клуба.

  • Ми деци не намећемо неке нереалне задатке, већ покушавамо да их кроз опуштен рад, где ће им лопта бити предмет забаве, придобијемо да заволе фудбал и то за сада добро функционише. Мада се ван терена и мимо тренинга лепо слажемо, када радимо онда је одређана дисциплина присутна и то они схватају. Труде се и то је један од кључних елемената досадашњег успеха. Бићу најискренији када кажем да је пласман у завршницу овог турнира за нас велики успех. Не гајимо неке претеране и нереалне амбиције, али наглашавам да на Златибор не одлазимо са истакнутом белом заставом нити нам је намера да будемо „топовска храна“ осталим тимовима. У преосталом периоду покушаћемо да се додатно добро припремимо и да презентујемо наш град и сва околна места на најбољи могући начин, поручује Петар Бурсаћ који има огромне заслуге што је школа фудбала унутар апатинске Младости поново активна и што окупља велики број малишана свих узраста.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије