Момировић: Србија жели да буде део великог инвестиционог плана Саудија 2030, вредног више од 100 млрд УСД

Momirović

Успостављање редовне авио линије између Ријада и Београда нам је у плану и користи од те линије су велике. Саудијска Арабија, чланица Г-20, је земља која се убрзано економски отвара и модернизује што постаје велика шанса за наше компаније да нађу своје место на овдашњем тржишту- изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након састанка са министром транспорта и логистике Краљевине Саудијске Арабије Салехом бин Нассер бин Алали Аљассером.

– Више речи било је и о потенцијалним инвестицијама Саудијске Арабије у Србији, а ми смо истакли да желимо да будемо део импресивног инвестиционог плана Саудија 2030, који подразумева инвестиције од 100 млрд УСД у инфраструктуру – додао је Момировић, наведено је на сајту Министарства.

Српски министар се састао и са потпредседником компаније Арамцо задуженим за индустријски развој Фахадом Ал-Абдул Каримом, са којим је разговарао о актуелној ситуацији на тржишту снабдевања нафтним дериватима, а у светлу најновијих политичких изазова на истоку Европе. Арамко је највећа светска компанија за производњу нафте и уједно мотор развоја Саудијске Арабије.

У оквиру дводневног самита “Форум о будућности ваздухопловства” који се по први пут организује у престоници Саудијске Арабије, министар Момировић је имао прилику да на маргинама форума одржи састанке са великим бројем министара и званичника из Саудијске Арабије и других земаља света, додаје се.

Обнављање летова за Малезију?

Министар Момировић је одржао билатерални састанак и са малезијским министром за транспорт Вее Ка Сионгом. Према речима српског министра, Малезија је заинтересована за код шер уговор са Ер Србијом, чиме би захваљујући овом споразуму, компаније својим путницима могле понудити већи избор дестинација и боље трансфере преко својих матичних аеродрома.

– Надамо се да ћемо врло брзо успоставити директан лет између Куала Лумпура и Београда, јер би обављање редовног ваздушног саобраћаја између Србије и Малезије довело нове туристе у нашу земљу и био додатни импулс развоју туризма у нашој земљи, Србија и Малезија имају јако добре дипломатске односе, где се посебно истиче обострано подржавање у међународним институцијама, те смо дошли до договора да наставимо да радимо на даљој либерализацији визног режима између наше две државе – закључио је министар Момировић.

Форум о будућности ваздухопловства одржава се од 9. до 11. маја и покрива велики спектар тема из области ваздухопловства, које су груписане у три основне области: иновације, одрживи развој и даљи развој ваздухопловства. На самиту учествује велики број представника међународних ваздухопловних организација и агенција, цивилних ваздухопловних власти, ваздухопловне индустрије и индустрије уопште.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs