Монодрама „Зоран Радмиловић“ у петак на сцени апатинског позоришта

KC sala

У петак, 1. октобра, у Великој сали Kултурног центра Апатин, са почетком у 19 сати, биће одиграна монодрама „Зоран Радмиловић“.

У питању је прича о једном од наших најбољих и најпопуларнијих глумаца, испричана из перспективе глумца који је опседнут ликом и делом великог Зорана Радмиловића. Глумац покушава да одигра монодраму о Салијерију, али одустаје, јер га стално прогања лик Зорана Радмиловића. На овој паралели Салијери – Моцарт глумац (у овом случају Иван Томашевић) као Зоран Радмиловић изграђена је ова комична прича о проблему великог броја уметника које су због пар генија прогласили за медиокритете.

Режију потписује Андреа-Ада Лазић, а у представи игра Иван Томашевић.

Ова монодрама реализована је под покровитељством Министарства културе Србије, Града Београда и Града Шапца, а Сцена „Маска“ ју је поставила на свој репертоар.

До сада је, осим у многим местима у Србији, одиграна и у Бугарској, Босни и Херцеговини, Чешкој, Русији, Македонији, а освојила је и бројне награде.

Монодраму „Зоран Радмиловић“ Културни центар поклања својој верној позоришној публици у оквиру 6. Фестивала кратке форме „Потпис“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.