Набавка котлова на гас и биомасу: Субвенције за 73 домаћинства у општини Кула

Damjan

Предстојећу зиму, 73 домаћинства у општини Кула, дочекаће са новим котловима на гас и биомасу. За то су им данас, у Свечаној сали општине Кула, додељене субвенције, које су обезбедили Министарство заштите животне средине и локална самоуправа.
Грађанима је уговоре доделио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да је до сада преко 300 грађана, на два конкурса, у сарадњи са Министарством заштите животне средине и Министарством рударства и енергетике, добило значајну помоћ.
„До сада, преко 300 грађана добило је помоћ од стране општине Кула, Министарства заштите животне средине и Министарства рударства и енергетике. Са та два Министарства, општина удружује средства која се преко два конкурса опредељује за помоћ при куповини котлова, углавном на гас или биомасу, соларних панела, ПВЦ прозора и изолацију објеката“, рекао је Миљанић.
Нагласио је да је замена котлова изузетно значајна са аспекта екологије, али и са аспекта енергетике, па је, показало се, уштеда кроз котлове који су замењени помоћу овог програма, изузетно велика. Миљанић је позвао грађане да прате конкурсе, јер ће општина Кула већ кроз неколико недеља расписати нови, овога пута у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.
„Сви они који нису прошли на овом конкурсу, кроз неколико недеља могу да се пријаве на нови конкурс који расписује општина Кула, сада са Министарством рударства и енергетике, где ће такође моћи да се пријаве за котлове, али и за још неке мере – замена ПВЦ прозора, изолација кућа и постављање соларних пенал и то је сигурно мера која ће се спроводити у наредних неколико година“, закључио је председник општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs