Награде за подршку економском оснаживању жена у руралним срединама

paprika

У Чачку је одржана конференција “Економско оснаживање жена у руралним срединама”, на којој су додељене и медијске награде новинарима и редакцијама које су извештавале о овој теми. Међу добитницима су и наше колеге Славица Џиновић и редакција емисије “Знање имање” Радио телевизије Србије.

Куповина опреме за оснивање и унапређење већ постојећих малих бизниса у пољопривреди, пластеника, али и пољопривредних машина само су део пројекта економског оснаживања жена које у Моравичком, Златиборском и Рашком округу живе на селу.

”Чиме смо желели да један број жена и верујемо да смо и успели оснажимо и учинимо економски независнијим, а тиме и стабилнијим у сваком погледу што се наравно одразило на животе читавих породица”, наводи Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

Пројекат унапређења положаја жена и девојчица у руралним срединама реализује се у сарадњи са агенцијом УН за родну равноправност уз подршку амбасаде Норвешке у Београду.

”Подржавање и оснаживање жена је наш приоритет и ми ћемо наставити да подржавао овакве пројекте, јер знамо колико су жене важне не само за локалну економију него за друштво уопште”, каже Јерн Еуген Јелстад, амбасадор Норвешке у Србији.

Награду за најбољи медијски прилог у категорији радијски и телевизијски прилог добила је Славица Џиновић, а специјално признање редакција емисије “Знање имање” Радио телевизије Србије.

Само чињенице да већина жена на селу нису власнице куће и земљишта, да за свој рад немају основну зараду, ни здравствено и пензионо осигурање поставља их у неповољан положај, а о бројним препрекама са којима се сусрећу ретко говоре. Зато је едукација и помоћ од изузетног значаја.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије