Након поплава у Словенији бујице „донеле“ неексплодирана убојна средства: Пронађене топовске гранате, ручне бомбе, мине

Poplave u Sloveniji

На појединим местима у Словенији набујале воде однеле су неексплодирана убојна средства, саопштила је полиција. Између осталог, бујичне воде на подручју насеља Јарчја Долина у општини Жири однеле су ручну бомбу и пуњач, а ручна бомба је откривена и у кориту Камнишке Бистрице, преноси словеначки лист Дневник.

На топовску гранату немачке производње из Другог светског рата у суботу је наишао и један грађанин приликом роњења у мору код Струњана у општини Пиран. Полиција је у граду Шкофја Лока у суботу ујутру обавештена о проналаску неексплодиране ручне бомбе италијанске производње и патроне, обе из Другог светског рата, које је на подручју Јарчје долине однела бујична вода.

Стручњаци Државне јединице за заштиту од неексплодираних убојних средстава уништили су неексплодирана убојна средства, а полиција је обезбедила место и сачинила извештај, саопштила је Полицијска управа (ПУ) Крањ.

Полицијска управа Љубљана такође је протеклих дана добила обавештења о проналаску неексплодираних убојних средстава. Уз Обвозну цесту у Љубљани у петак је један грађанин пронашао минобацачку мину, а у суботу је у шуми код овог пута откривена и друга таква мина.

У Хомцу у општини Домжале, у кориту Камнишке Бистрице, у суботу увече је откривена ручна бомба.

Сва неексплодирана убојна средства су пореклом из Другог светског рата и преузели су је и уништили радници надлежне државне службе. Истовремено, ПУ Љубљана подсећа грађане да када пронађу такве предмете, да их не дирају, да се понашају промишљено и обавесте полицију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs