Напали припаднике МУП-а, а сада глуме жртве: Шта би западњачке слуге рекле да српски органи реда заиста реагују као полиција на Западу?

Napad

Тзв. еколошки активисти се сада жале на „полицијску бруталност“ иако се на свим снимцима јасно види да су припадници МУП-а Србије реаговали потпуно у складу са законом.

Претходних дана српска јавност је још једном имала прилику да види право лице оних који се представљају као еколошки активисти, а чији се “активизам” своди на стварање нереда, хулиганизам и нападе на српске органе реда.

Еко-екстремисти су овог пута одлучили да протестују против изградње новог моста на Дунаву и, по старом обичају, искористили прилику да нападну српку полицију. Одмах после реакције органа реда, они су на сва уста одлучили да се жале на полицијску бруталност иако се на свим снимцима види да припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прекорачили своја овлашћења, него су реаговали у складу са законом.

Напали полицију, а тврде да „нису ништа урадили“

Ипак, то није спречило еко-екстремисте да у прозападним медијима износе оптужбе на рачун српске полиције. Међу првима који је закукао у медијима био је Брајан Брковић, унук познатог црногорског сепаратисте и србомрзца Јеврема Брковића, који је најпознатији по уништавању српских тробојки у Новом Саду.

Нисмо ништа урадили мимо закона а полиција нас је тукла – поручио је још Брковић иако је цела Србија имала прилику да види снимке на којима екстремисти нападају припаднике МУП-а.

Провоцирали полицију

Одмах после њега, “диригентску палицу” ових слабо посећених, али насилних протеста, преузео је Александар Јовановић Ћута. Он је заједно са Бориславом Новаковићем, који је широј јавности познат као Бора Солунац, провоцирао припаднике српске полиције.

Колика вам је плата? Нећете да кажете… – викао је Ћута српским полицајцима који за разлику од тзв. еколошких активиста који су финасирани из разних фондова са запада, живе од плате коју поштено зарађују штитећи јавни ред и мир у нашој земљи.

 

Западни налогодавци

А од чега живе тзв. еколози је тема о којој би могло дуго да се пише. Довољно је само погледати финасијере неких од невладиних организација које су учествовале у противзаконитој блокади путева, на чијем челу је био управо Ћута који се сада руга припадницима МУП-а Србије. На дугој листи финансијера самозваних еколошких активиста, између осталог, се налазе: Амбасада Сједињених Америчких Држава, Амбасада Велике Британије, Европска Комисија, Фондација Института за отворено друштво, Фондација за отворено друштво, Фреедом Хоусе, Фриедрицх Еберт Схифтунг, Косовска фондација за отворено друштво из Приштине, Национални фонд за демократију (НЕД), Савет Европе, Светска банка, Уједињени методистички комитет за помоћ, УСАИД…

Сасвим је јасно да су сви финансијери оних који се називају еколошким активистима са Запада: од САД, преко Велике Британије и Немачке, па до разних фондова чији су центри такође, по правилу, сви из истих држава. А када неко шаље новац, он увек очекује и нешто заузврат.

„Борба за екологију“ и независно Косово

Треба ли онда да чуди што је највећи пријатељ тзв. еколога управо албански лобиста у Европском парламенту Виола фон Крамон, коју су Ћута и Зеленовић својевремнео угостили у Лозници!? Зашто би ако је свима јасно да су самозвани еколози и фон Крамон на истој (антисрпској) страни!? То се јасно видело и током изборне кампање када су Ћута и његови истомишљеници отворено рекли да су српски народ и држава криви за наводни геноцид у Сребреници.

Али, да се вратимо на протесте на Шодрошу где су Ћута и његови истомишљеници нападали припаднике српске полиције, што такође није изненађујуће с обзиром да су 1999. године управо српски полицајци бранили Косово и Метохију, док се најбољи пријатељ самозваних еколога Виола фон Крамон залаже за отцепљење јужне српске покрајине.

 

Елем, после напада на српске полицајце и њихове реакције, еко-екстремисти нису пропустили прилику да кажу како “у развијеним земљама овако нешто не би било могуће”, мислећи наравно на државе својих налогодаваца са Запада.

Како полиција реагује на Западу?

И заиста, на Западу овако нешто не би могло да прође са овако благом реакцијом полиције и за то постоји мноштво примера.
Пре само неколико дана на протестима у Француској, полиција је на много мање провокације реаговала брутално. Само приближавање демонстраната заштитној огради било је довољно да француска полиција крене у “јуриш” и примени силу.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Отприлике у исто време, немачка полиција је пребијала демонстранте само зато што нису желели да се склоне са улице.

 

 

Пре неколико месеци холандска полиција бојевом муницијом пуцала на пољопривреднике који протестују због ограничавања употребе ђубрива и покушаја државе да драстично смањи број грла стоке. Поред отварања ватре на демонстранте, полиција је и хапсила пољопривреднике који блокирају ауто-путеве и прилазе градовима.

 

 

Подсетимо, пре неколико месеци су, пар викенда заредом, исти они самозвани еколози који се сада жале на “полицијску бруталност” сатима блокирали главне саобраћајнице у земљи, нападали возаче који су негодовали и угрожавали право на слободу кретања грађанима Србије. Да ли је неко од њих одговарао за то? Баш нико!

Видео можете погледати ОВДЕ.

И то није све. Како полиције западних земаља брутално реагују на насилне протесте има још много. Прошлог новембра протести који су беснели Европом због ковид мера, резултирали су тучама, хапшењима и оштром реакцијом снага безбедности. Полиција је употребила водене топове, сузавац, а у обуздавању насилних демонстраната коришћена је и коњица као одговор на групу која је бацала камење.

Ни ту није био крај, него су холандски полицајци пуштали полицијске псе да нападају демонстранте који би се оглушлили на њихова наређења.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Није ли лицемерно да о “бруталности” српске полиције говоре еко-екстремисти чији налогодавци седе у западним земљама где се, па и најмирнији протест, завршава тако што полиција на најбруталнији начин пребија демонстранте? Треба ли поменути да је, на пример, у Сједињеним Америчким Државама готово свакодневна појава да полиција убије некога, док је у Србији такав сценарио готово немогућ? Како то да се на реакцију полиције жале само они који су већ неколико пута у последњих годину дана нападали припаднике МУП-а на својим насилним протестима?

И коначно, шта би Ћута и еко-екстремисти рекли да српска полиција заиста реагује као њихове колеге у “развијеним земљама” Запада?

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs