Народно позориште из Кикинде отворило „Публикум“

Pozoriste

Народно позориште из Кикинде отворило је први Фестивал професионалних позоришта „Публикум“ у Кули, трагикомедијом “Смрт човека на Балкану”, у режији Мирослава Момчиловића који је и аутор текста. 

„Смрт човека на Балкану“ црна је комедија о тамном вилајету нашег балканског менталитета. Окидач за тај заумни карактерни плес у „Смрти човека на Балкану“ бива повучен самоубиством композитора, али његова смрт је тек повод. Трагикомична ситација уистину почиње када у стан мртвог човека почну да пристижу његове комшије.

Пуна сала Културног центра, уз громки аплауз одушевљено је поздравила глумце, који су одлично одиграли представу.

Вечерас, на истом месту, публика ће имати прилике да види и дело театра апсурда -“Ћелаву певачицу” Ежена Јонеска, у режији Иве Милошевић, а у извођењу глумаца Народног позоришта Сомбор.

У петак, 19. новембра, новосадско Српско народно позориште гостоваће у кулском позоришту са комедијом “Аутобиографија”, Бранислава Нушића, у редитељском остварењу Предрага Штрпца.

Народно позориште из Суботице кулској публици ће се представити у суботу, 20. новембра, када ће извести комедију “Зла жена”, редитељке Иве Милошевић.

Последњег дана Фестивала “Публикум”, у позоришној сали Културног центра у Кули, у част победника, наступиће трупа “Бити или не бити” из Београда. Глумачки тандем предвођен редитељском палицом Мирјане Карановић извешће “Женско срце у шињелу”, Милована Витезовића.

Директор Културног центра из Куле Каменко Бертић задовољан је одзивом и реакцијом публике на Фестивал и истакао да је „Публикум“ поклон кулској публици.

„Размишљали смо шта да учинимо за кулску публику и сетили смо се да направимо Фестивал професионалних позоришта, који ће бити искључиво за публику. Публика ће гласањем дати свој суд о представама. Ово је ваш Фестивал“, рекао је директор КЦ Кула Каменко Бертић, обраћајући се публици. 

Све представе почињу у 20 часова, улаз је бесплатан, а публика на билетарници бесплатно добија карте са којима на крају представе гласа.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs