Наставак Европске недеље спорта у Сомбору у знаку бициклизма и кајака

Evropska nedelja sporta

Активности у оквиру Европске недеље спорта у Сомбору настављене су и током протеклог викенда. У суботу, 24. септембра, организована је бициклистичка тура у сарадњи са БК „Сомбор“, у којој је учешће узело 30 бициклиста, а у недељу, 25. септембра, одржана је кајакашка тура Великим бачким каналом.

Полазна тачка је била код Кајак клуба „Сомбор“. На почетку програма, волонтери Црвеног крста Сомбор одржали су едукацију о основним правилима понашања на купалиштима, спашавању на води и пружању прве помоћи. Затим су возили кајакашку туру дужине 10km. У активностима су учествовали кајакаши Кајак клуба, волонтери Црвеног крста и драги пријатељи из Дневног боравка „Вук Караџић“ из Сомбора.

„Европска недеља спорта“ је иницијатива Европске комисије којом се промовише спорт и физичка активност широм Европе –  #BeActive, са циљем да се што више људи укључи у редовно бављење спортом и физичким активностима.

Град Сомбор је један од шест градова у Србији који ове године учествује у обележавању „Европске недеље спорта“ која траје од 23. до 30. септембра, уз подршку Олимпијског комитета Србије, Mинистарства омладине и спорта и уз техничку реализацију Спортског савеза града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs