Наставак реализације пројекта „AGE+”

AGE+

У згради Жупаније, одржан је састанак поводом даљег развоја пројекта „АГЕ+” на основу којег Град Сомбор и Град Шабац учествују на овом регионалном пројекту, који има за циљ развој активности и изградњу заједница прилагођених потребама особа старијих од 65 година, као и јачању капацитета у областима социјалне заштите, здравства и неге.
Представнике организације „Волксхилфе Солидаритäт“ на челу са Катарином Плискал, угостили су градоначелник, Антонио Ратковић, члан Градског већа, Дарко Смиљанић, начелница Одељења за друштвене делатности, Марија Јерковић, помоћница начелнице Одељења за друштвене делатности, Мирела Иванковић и директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите, Јелена Стакић.
Током састанка, представници локалне самоуправе су презентовали пројекте које спроводе за потребе старијих суграђана, како би њихова свакодневница била испуњена разним активностима и како би се осећали као пуноправни чланови друштва. Поред тога, приказани су и програми којима се помаже особама старије животне доби који нису у могућности да задовоље своје основне животне потребе.
Циљ локалне самоуправе је да средствима овог пројекта прошири деловање и могућности у руралним подручјима за старије суграђане, као и да прошири и унапреди тренутне услуге које пружају. Пројекат „АГЕ+“ финансира се средствима Аустријске развојне агенције и организације „Volkshilfe Solidarität“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs