Наставља се потрага за дечаком Спајдерменом: Нестао пре 7 година, траже га у дворишту бакине куће

Potraga

Детективи су се ове недеље поново вратили на имање на ком је Вилијам Тирел, дечак Спајдермен, последњи пут виђен пре седам година како би претражили терен и пронажли његове остатке, саопштио је форензичар.

Полиција је јуче поново покренула потрагу за Вилијамом, распоређујући стотине полицајаца на три различите локације у области у којој је дечак последњи пут виђен. Једна од тих локација је и кућа Вилијамове баке-хранитељке.

Вилијам се играо са својом сестром у дворишту куће 12. септембра 2014. године и од тад му се губи сваки траг.

Тада је имао три године и био је у костиму Спајдермена, због чега је и добио надимак дечак Спајдермен.

У међувремену су се појавиле фотографије на којима се види како полиција уклања биљке са имања, а полиција је наводно користила и луминол, супстанцу која се користи како би се открили трагови крви.

Осим полицајаца у потрагу су укључени и полицијски пси.

Полиција је пре два месеца поново почела да претражује овај терен након што су се појавиле нове информације о овом случају.

Истрага је данас настављена, а полиција је употребила посебну технику која се користи приликом трагања за телом, објаснио је експерт за форензику Викторијанског института за судску медицину Дејвид Ренсон.

– То је уобичајена опрама која се користи да би се идентификовао зуб или део кости руке, јер делови тела не морају увек да буду на истом месту – рекао је форензичар.

Он даље наводи да је овакав случај честа појава посебно када се тело не закопа довољно дубоко па их животиње открију и пренесу с једног на друго место.

– Ако тражите подручје где би могли да се налазе неки фрагменти костију, користите неколико градираних сита како бисте покушали да региструјете веће комаде костију – каже Ренсон, преноси Неwс.цом.ау.

Форензичар објашњава и да би врста и стање земље на имају кључну улогу у развоју истраге, јер је јако вазно да се све добро процеди и да се оно што остне добро прегледа. Полиција ће морати да узме у обзир и да ли је то подручје заштићено, да ли је тло глинасто, песковито, као и да ли је туга протицала вода.

– Све ово утиче и на проналажење тела и на стање у ком се тело налази. На стање тела утицало би и окружење у ком је тело чувано. Да ли се налази у пластичној кеси, импровизованом ковчегу и плиткој гробници. Када започнете истрагу јасно је да морате да узмете у обзир сваку од ових ситуација и морате да имате спреман сценарио за сваку од њих – каже форензичар.

Полиција данас користи многе модерне технике у проналажењу укључујући фотографије из ваздуха, детекторе топлоте, анализу вегетације и промене боје тла. Уколико се посумња да је тело закопано у плитком гробу пратили би се и трагови кретања животиња.

– Често се прате трагови паса у околини. Праћењем можете да проверите да ли у њиховим склоништима има неких остатака.

Министар полиције Дејвид Елиот потврдио је у уторак да су стручњаци из ватрогасне станице ангажовани на претрази терена у тој области.

– Уређаји за испитивање тла могао би истражитељима да помогне у проналажењу кључних трагова у потражи за малим Вилијамом – рекла је др Паола Мањи, форензичарка са Универзитета Мардок.

Тај уређај изгледа као танак стуб и када се ејдном убаци у тло, даје детаљне информације о тлу без потребе да се оно прокопава.

– Органска материја ослобађа гас и течности и има другачију текстуру од земље. Уколико сонда упозори на постојање органске материје, истражитељи ће употребити сито – каже она.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs