Настављена имунизација у сомборским селима – И наредних дана вакцинација без заказивања у Градској хали ,,Мостонга”

Становници Бездана, Колута, Бачког Брега и Бачког Моноштора који су исказали интересовање за вакцинацију против заразне болести ковид 19, а због одређених разлога нису могли да дођу на пункт у Градској хали „Мостонга“, у петак и суботу су имали прилику да се вакцинишу у својим насељеним местима.

На вакцинацију Синофарм вакцином у Бездану јавило се 110 грађана, у Колуту 80, Бачком Брегу 60 и Бачком Моноштору 203 грађана, где је овом приликом извршена и ревакцинација 41 грађана ромске националности.

Имунизација је извршена у складу са Стручно-методолошким упутством за имунизацију против SARS-CоV-2 вируса, те уз стриктно поштовање епидемиолошких мера.

Претходну пријаву грађана су извршиле Месне заједнице, док је вакцинацију спровео Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, у сарадњи са Штабом за ванредне ситуације Града Сомбора, који је пружио логистичку подршку.

Масовну имунизацију у насељеним местима подржали су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, народни посланик Горан Милић, као и одборник Скупштине Града др Далибор Форгић у Бачком Моноштору.

У будућем периоду планира се даља имунизација у сеоским срединама, а сви заинтересовани грађани Града Сомбора који желе да се вакцинишу Фајзер, Спутњик и Синофарм вакцином могу то да учине без претходне пријаве и заказивања и наредних дана у временском периоду од 8 до 20 сати на вакциналном пункту у Градској хали „Мостонга“, на адреси Апатински пут бб.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије