Настављена имунизација у сомборским селима

Средином априла месеца у сомборским селима је започела масовна имунизација. Мештани свих насељених места показали су велико интересовање, а данас је вакцинација обављена у Станишићу, Риђици и Светозар Милетићу.

Према речима Антоније Нађ Косановић, чланице Градског већа за обаст спорта, деце, омладине и здравства, до сад је у селима на територији Града Сомбора вакцинисано око 2.000 лица, док је ревакцину примило њих око 1.200.

  • Вакцинацију спроводи Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, у сарадњи са Штабом за ванредне ситуације Града Сомбора. У процес масовне имунизације по селима од почетка су укључени Цивилна заштита Града Сомбора, волонтери Црвеног крста, као и сва јавна предузећа и институције, с циљем да се вакцинација спроведе што лакше и ефикасније’, рекла је Нађ Косановић и додала да је имунизација извршена у складу са Стручно-методолошким упутством за имунизацију против SARS-CоV-2 вируса, те уз стриктно поштовање епидемиолошких мера.

Због осетљивости транспорта вакцина Фајзер и Спутњик В, у насељеним местима са територије Града Сомбора највише је дато Синофарм вакцина, а сви заинтересовани мештани села свакодневно могу, без претходног заказивања, примити било коју другу вакцину на главном пункту у Градској хали ,,Мостонга” у Сомбору.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs