Национална изложба стоке на 88. Међународном пољопривредном сајму

Из управе Новосадског сајма саопштено је да ће 88. Међународном пољопривредном сајму, од 18. до 24. септембра, под покровитељством Министарства пољопривреде, бити одржана највећа Национална изложба стоке и изложба генетских потенцијала. Тиме су практично отклоњене све спекулације у погледу (не)одржавања највеће изложбе домаћих животиња на овој сајамској манифетацији.

Одгајивачи ће, како је наведено на сајту Новосадског сајма, изложити говеда сименталске, холштајн фризијске расе, лимузин, ангус, шароле, херефорд и белгијско плаво говече. Присуство на изложби потврдили су и узгајивачи коња који ће приказати најбоље примерке липицанера, хафлингера, хрватског хладнокрвног коња. Овчари и козари ће представити најбоље примерке виртемберга, романовске расе, ил де франса, тексал, алпску козу и друге.

Посебну пажњу требало би да привуче Изложба генетских потенцијала на којој ће посетиоци имати прилику да виде аутохтоне расе неопходне за одржање биодиверзитет. То се у првом реду односи на говеда, овце, козе и коње, као што су биволица и буша, нонијус и домаћи брдски коњ, сјеничка оплемењена праменка, кривовирска праменка, чокањска цигаја и домаћа бела коза.

На изложби ће, као и претходних година, своје место имати одгајивачи живине.

Б. К.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs