Најављено улагање 500 мил ЕУР у модернизацију нисконапонске мреже у наредних неколико година

Struja

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да је улагање у нисконапонску мрежу неопходно како би се повећала поузданост снабдевања електричном енергијом на територији целе Србије, саопштено је из Владе. Михајловић је, приликом обиласка дистрибутивно-диспечерског центра Електродистрибуције Србије у Београду, истакла да је веома важно да се улаже у дистрибутивни систем у наредним годинама како бисмо обезбедили поуздано снабдевање на територији целе земље.

– Уложићемо више од пола милијарде евра у наредних неколико година. Новац никад није био проблем, али сада можемо и да адекватно планирамо пошто је ЕДС независна компанија – навела је она.

Михајловић је рекла да губици на мрежи коштају годишње приближно 200 мил ЕУР, као и да је неопходна модернизација дистрибутивног система.

Директор Електродистрибуције Србије Бојан Атлагић рекао је да је мање од 0,1% корисника без напајања електричном енергијом, као и да се сви кварови отклањају.

– Углавном је реч о краткотрајним прекидима у брдско-планинским пределима на југу и истоку земље и све би требало да буде решено до краја дана – додао је Атлагић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs