Најбогатије село на свету! У њему нема дроге, коцке, ни злочина

Selo u Kini

Село Хуакси је најбогатије село на свету, смештено је у Kини и за њега кажу да је комунистички рај који се простире на 240 хектара.

Познато је по високом животном стандарду својих грађана који уживају у луксузу – али само док су у селу. Чим га напусте, губе све привилегије.

Хуакси је познато под називом “Прво село под небом” и налази се у провинцији Ђиангсу. Данас има око 2.000 становника и сви они живе у идентичним вилама и, наводно, сви имају по 250.000 долара на банковним рачунима.

Поред тога, сви поседују луксузне аутомобиле, здравствену заштиту и бесплатно образовање. Посебно је занимљива чињеница да сви становници добијају уље за кување.

Педесетих година прошлог века, село је имало само око 600 становника а напредак им је омогућио некадашњи секретар Kомунистичке партије, Ву Ренбао, који је покренуо посао са алуминијумом и основао 12 компанија.

Отприлике трећина прихода села долази од индустрије гвожђа и челика. Хуакси увози сировине из Индије и Бразила, а затим извози своје производе у више од 40 земаља.

Други део прихода долази од фабрика текстила којих има 80, где углавном раде жене. Али сви становници морају да се придржавају строгих друштвених смерница. Ради се седам дана у недељи, најчешће у индустријском сектору.

Село не могу да напусте, а ако то учине – све губе. Новац не могу да понесу са собом. У селу не постоје клубови и барови и строго су забрањене дроге и коцкање.

Kако грађани стално раде и не могу да путују, у селу се налази Светски парк с репликама свих славних грађевина, као што су Kип слободе, опера из Сиднеја или Kинески зид.

Ту је и солитер висок 328 метара, са 60 спратова у којем се налази 826 соба. У приземљу се налази скулптура бика која је направљена од чистог злата. Село се нада да ће унапредити туризам у наредном периоду.

Процењује се да два милиона туриста годишње дође у кинеско село како би се лично уверили у сва чуда која се о њему причају.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије