Најбољи ученици туристичко хотелијерског смера из Руског Крстура награђени стручном праксом у Солун

Ruski Krstur

Ученици туристичко хотелијерског смера Средње школе са домом ученика „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура учесници су Ерасмус пројекта захваљујући којем њих шеснаест, у пратњи својих професорки са којима су заједнички радили на пројекту, путује у недељу, 26. септембра, на професионалну праксу у Грчку, у град Солун где ће боравити две недеље.

Директорка школе, Наталија Будински, истакла је да ће ђаци захваљујући овом пројекту тамо стећи квалитетна професионална знања за њихов будући рад.

  • Велика је привилегија и част што учествујемо у Ерасмус пројектима, јер они отварају бројне могућности изван граница наше земље. То је сјајна прилика. Одабрани су најбољи ученици да нас тамо представљају, који су прошли процес припреме и верујем да ће њихов пут и стручна пракса бити веома успешни, рекла је директорка Наталија Будински.

Љиљана Фина, помоћница директора је координаторка на Ерасмус пројекту. Она каже да је овај пројекат писан још прошле године, а био је одложен због пандемије.

  • Пројекат се финансира из ЕУ фондова. На овај начин нашим ђацима смо пружили шансу да унапреде своје знање и добију квалитетно образовање, истиче Фина.

Ученици су изабрани према утврђеним критеријумима. Они су најпре одабрани на основу њиховог успеха у школи и њиховог владања, затим су уследиле припреме за тестирање из три стручна предмета након којих су полагали тестове, а затим је направљена и ранг листа.

  • Шеснаесторо ученика је прошло све припреме и они у недељу путују у Грчку. Веома смо поносни на цео тим, ученике, школу и директорку која је све то подржала, рекла је професорка Аника Војчена, која је припремала ђаке за пут.

Професорка Јелена Мирковић каже да ће након повратка са професионалне праксе бити одржана дисеминација. Ученици и наставници ће ићи у друге школе и преносити ученицима и наставницима искуства стечена на професионалној пракси у Грчкој.

Бојана Миљанић, професорка, истиче да ће ученици одмах по доласку односно, већ у понедељак почети са праксом уз помоћ професора који ће их пратити, а да ће школа и родитељи редовно бити извештавана о боравку и активностима ученика у Солуну.

  • Деца одмах крећу са радом, Иподоми центар нам је домаћин и деца имају тамо све организовано за њихов боравак. Након завршетка радног дана имају и друге испланиране активности, како то буде епидемиолошке мере дозвољавале, рекла је професорка Бојана Миљанић.

Ученици се веома радују путовању у Грчку и новим знањима која ће тамо стећи. Наташа Вујаковић, ученица завршне године каже да су се сви ученици дуго припремали и да једва чекају да крену на пут. Давид Тошић је рекао да су ђаци веома узбуђени што иду на праксу у Грчку и истиче да ће ово путовање бити ново искуство за њих и да ће много тога научити.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије