Најмлађи апатински еколози у акцији очувања животне средине

У мору лоших вести о повећању броја оболелих од корона вируса, умирању од истог, увођењу ригорозних мера због тренутне епидемиолошке ситуације, осмеси и безбрижност наше деце оно су што нам враћа добро расположење и оптимизам. Наши најмлађи поштеђени су брига, што је сасвим природно, те се ових дана баве очувањем животне средине. 

Када је реч о ПУ ,,Пчелица” из Апатина, васпитно образовни рад се одвија по плану и програму, уз појачане мере опреза, а судећи по објавама на друштвеним мрежама, васпитачима не мањка креативности. Претходни период искористили су за уређење, не само свог објекта у Блоку 112, већ и околине. 

У оквиру недељне теме ,,Бринемо о околини”, ових дана су деца средње узрасне групе са васпитачима организовала ,,Еко патролу” која је имала за циљ уређење дворишта и околине вртића као и самог центра града. Такође, на иницијативу деце, израђени су и постављени еколошки знакови за чистију и здравију околину. 

Сем наведеног, маштовити васпитачи из објекта „Бубамара“, осликали су и оплеменили простор у ком деца бораве, а све ово у сусрет пролећу, омиљеном годишњем добу већине од нас.

Подсећамо, сви вртићи редовно раде, за разлику од школа где средњошколци и ученици виших разреда основне школе похађају наставу онлајн. Према најавама, од понедељка ће највероватније и најмлађи школарци из редовних прећи у виртуелне учионице, али деца предшколског узраста остају међу својим другарима у вртићима.

У ишчекивању пролећа и уз вечити оптимизам, надамо се да ће са топлијим данима доћи и боља епидемиолошка слика, те да ћемо, заједно са нашим најмлађим суграђанима, и сами бити безбрижнији.

Фотографије су преузете са фејсбук странице ПУ ,,Пчелица”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије