Најмлађи Куљани обележили Европску недељу мобилности

Najmlađi Kuljani

Малишани из Предшколске установе „Бамби“ прикључили су се данас обележавању Европске недеље мобилности, чији је оснивач и покровитељ Европска комисија, а спроводи се уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Владе Шведске и Сталне конференције градова и општина.

Снежана Булатовић, директорка ПУ „Бамби“ истакла је да се Установа и ове године активно укључила у обележавање Европске недеље мобилности и да се та активност ове године огледа у шетњи деце из свих вртића са територије општине Кула.

Малишане из Куле, који су шетали од својих вртића поред Канала обишао је и председник oпштине Кула Дамјан Миљанић и тим поводом најавио меру субвенционисања бицикала од следеће године.

  • Општина Кула увешће следеће године меру субвенционисања набавке бицикала и на тај начин ћемо афирмисати овај вид кретања, рекао је председник Миљанић.

Миљанић је додао да је у разговору са децом договорено да неколико малишана, који долазе пешке и бициклом у вртић, добије пригодну награду, јер желе да промовишу и подстичу коришћење других начина превоза.

Подсетимо, цела недеља била је посвећена оваквим и сличним активностима. Те су тако у школама организоване игре без граница. Акција, односно манифестација се завршава сутра, на Светски дан без аутомобила, тако што ће на крају Европске недеље мобилности Крамерова улица у Кули- потез од улице Ђуре Стругара до улице Иве Лоле Рибара, бити затворена од 10 до 12 часова и биће остављена само за бициклисте и пешаке.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs