Најсавременија опрема за кулске електротехничаре обновљивих извора енергије, прва генерација на завршном испиту

Прва генерација ученика који су се у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Кули образовали за електротехничара обновљивих извора енергије полагала је завршни или стручни испит. Директорка школе Вера Слијепчевић је истакла да захваљујући локалној самоуправи ученици завршни испит полажу на најсавременијој опреми.

  • Стручна матура се разликује од матуре коју су ученици до сада полагали. Да би полагали стручну матуру била је потребна опрема. Локална самоуправа нам је изашла у сусрет и купила школи опрему вредну око 500 хиљада динара. Осим локалне самоуправе помогла нам је и фирма „Микрон“ из Србобрана, која је донирала део опреме и захваљујући томе ученици на квалитетан начин могу да заврше ову школску годину и положе стручну матуру, рекла је директорка школе Вера Слијепчевић.

Осим доброг наставног кадра, који је осмислио цео програм и иницирао увођење новог смера била је неопходна и опрема за квалитетно одвијање наставе на новом смеру, каже Дамјан Миљанић, председник општине Кула. 

  • Локална самоуправа је изашла у сусрет школи и купила најсавременију опрему за смер обновљивих извора енергије на којој данас ученици полажу стручни испит. Уз планове које имамо када је ова школа у питању и који треба да буду реализовани ускоро ученици ће имати, могу слободно рећи, најбоље услове за школовање у Србији када је ова струка у питању, каже председник Миљанић.

И у наредној школској 2021/2022. години СТШ „Михајло Пупин“ ће уписати једно одељење са 30 ученика који ће се образовати на смеру електротехничар обновљивих извора енергије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs