Најсавременија опрема за кулске електротехничаре обновљивих извора енергије, прва генерација на завршном испиту

Прва генерација ученика који су се у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Кули образовали за електротехничара обновљивих извора енергије полагала је завршни или стручни испит. Директорка школе Вера Слијепчевић је истакла да захваљујући локалној самоуправи ученици завршни испит полажу на најсавременијој опреми.

  • Стручна матура се разликује од матуре коју су ученици до сада полагали. Да би полагали стручну матуру била је потребна опрема. Локална самоуправа нам је изашла у сусрет и купила школи опрему вредну око 500 хиљада динара. Осим локалне самоуправе помогла нам је и фирма „Микрон“ из Србобрана, која је донирала део опреме и захваљујући томе ученици на квалитетан начин могу да заврше ову школску годину и положе стручну матуру, рекла је директорка школе Вера Слијепчевић.

Осим доброг наставног кадра, који је осмислио цео програм и иницирао увођење новог смера била је неопходна и опрема за квалитетно одвијање наставе на новом смеру, каже Дамјан Миљанић, председник општине Кула. 

  • Локална самоуправа је изашла у сусрет школи и купила најсавременију опрему за смер обновљивих извора енергије на којој данас ученици полажу стручни испит. Уз планове које имамо када је ова школа у питању и који треба да буду реализовани ускоро ученици ће имати, могу слободно рећи, најбоље услове за школовање у Србији када је ова струка у питању, каже председник Миљанић.

И у наредној школској 2021/2022. години СТШ „Михајло Пупин“ ће уписати једно одељење са 30 ученика који ће се образовати на смеру електротехничар обновљивих извора енергије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије