Најугледнији британски медиј о куповини права на утакмице Премијер лиге – Фајненшел тајмс: Пун погодак Телекома Србија!

FT

Телеком Србија је направио пун погодак куповином права на ТВ преносе енглеске Премијер лиге.

Ово се закључује у опширном тексту угледног Фајненшел тајмса о борбама на српском медијском тржишту око емитовања утакмица најпопуларније фудбалске лиге на свету и осталих спортских садржаја.

“С обзиром на то да јако мало домаћинстава у Србији користи услуге више кабловских оператера, очекивано је да ће се због фудбала сада многи пребацити на Телеком”, констатује ФТ.

То је чак у изјави за овај британски лист потврдио Драган Шолак, први човек главне Телекомове конкуренције Јунајтед групе, која је прошле године изгубила права на преносе Премијер лиге.

“Од ове године Телеком Србија ће на својим каналима имати практично целокупан фудбал и остале најатрактивније спортске садржаје. Захваљући томе биће у прилици да Јунајтед групи узму значајан број претплатника”, признао је Шолак свој пословни пораз.

Арена спорт канали у власништву српског Телекома већ сада ексклузивно емитују утакмице шпанске Примере, италијанске Серије А, француске Лиге 1, португалске Прве лиге, плус на све то америчку кошаркашку НБА лигу, а када на све то од краја лета ове године крену са емитовањем утакмица Премијер лиге биће то печат на апсолутну доминацију! И не само у Србији већ у целом региону бивше Југославије.

У вези са овим пословима, из Телекома је речено да “све финансира из својих финансијских ресурса и капацитета”, а да ће шестогодишњи уговор за Премијер лигу имати “свеукупан позитиван финансијски ефекат у износу већем од милијарду евра!”.

Како преноси ФТ, из Телекома Србија поручују и да је за Премијер лигу “плаћено тачно онолико колико је било потребно с обзиром на изузетно конкурентно пословно окружење”.

Извор ФТ: Телеком платио колико кошта!

У изјави за Фајненшел тајмс, извор близак Премијер лиги изјавио је да је у борби за ексклузивна права на ТВ преносе “Телеком Србија” победио у конкурентном процесу, а да је вредност неких права значајно порасла претходних година”.

На тржишту Велике Британије, Скај, БТ и Амазон плаћају укупно астрономских 5 милијарди фунти, док се вредност ексклузивних права за тржиште САД скоро утростручила па сада уговор на шест година износи 2,7 милијарди долара!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије