На државном првенству две медаље за КК „Сомбор“

Кајак

Протекле недеље, на Ади Циганлији, одржано је Појединачно и екипно првенство Србије у кајаку и кануу. Учешће је са 11 такмичара узео и Кајак клуб „Сомбор“.

Првог дана, на програму су биле квалификације пионира и јуниора, а пролаз у финале и шансу да се бори за медаљу изборила је Соња Богишић, у категорији јуниорки на дистанцама од 500м и 1000м. Соња је у финалу трке на 500м кроз циљ прошла као седма, док је деоницу на 1000м завршила на шестом месту.

Финале за Кајак клуб „Сомбор“, у категорији сениора, изборили су: Соња Богишић, на деоници од 1000м, Ервин Холперт, на деоницама од 500 и 1000м, као и двојац Ервин Холперт – Вељко Мудрић на 1000м.

Ервин Холперт, у конкуренцији сениора, заузео је друго место и тиме освојио сребрну медаљу на 1000м. Соња Богишић је исту деоницу у конкуренцији сениорки завршила на шестом месту. Двојац Ервин Холперт и Вељко Мудрић кроз циљ су прошли као осма посада.
На деоници од 500 метара, у конкуренцији сениора, освојена је још једна медаља, бронзана, коју је изборио Ервин Холперт.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs