На путевима ће током празника бити појачана контрола

Pojaćana kontrola

По наређењу министра унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције ће током празника на свим путним правцима вршити појачану контролу саобраћаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током новогодишњих и божићних празника вршиће појачану контролу саобраћаја на свим путним правцима, са посебним акцентом на откривању саобраћајних прекршаја – прекорачење дозвољене брзине, вожња под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и некоришћење сигурносног појаса у циљу очувања безбедности свих учесника у саобраћају.

Пследњих дана у саобраћајним незгодама на територији Србије погинуло је чак 16 особа.

„Током новогодишњих и божићних празника, Управа саобраћајне полиције ће на свим путним правцима вршити појачану контролу саобраћаја. Прошле године у саобраћају су страдале 492 особе, а само у последњих пет дана страдало је чак 16 људи, међу којима су и младе особе. Свака смрт тешко да може да се оправда, али смрт у саобраћају посебно не може. Само да је неко од возача успорио, везао појас и да није конзумирао алкохол и дрогу, људски животи би били сачувани”, навео је недавно Вулин.

Министар је апеловао на све возаче, а нарочито на младе да када седну за волан буду пажљиви, одговорни и савесни, имајући у виду да је током децембра ове године погинуло 12 младих старости до 24 године.

„По ко зна који пут молим и упозоравам све људе, а посебно младе, све возаче и учеснике у саобраћају да не конзумирају алкохол и психоактивне супстанце, да не седају за волан пијани и дрогирани, јер уколико то учине могу да изгубе свој живот и угрозе животе других. Још једном понављам да се дубоко залажем за оштрију казнену политику и да се сваком ко пијан и дрогиран седне за волан и изазове саобраћајну несрећу суди за покушај убиства. Немојте да дозволите да због немарног, несавесног и непримереног понашања у саобраћају трајно уништите и свој и туђе животе”, нагласио је министар.

Само у току претходног викенда, откривено је око 13.000 саобраћајних прекршаја, што је двоструко више него у истом периоду прошле године. Такође, због вожње под дејством алкохола и психоактивних супстанци из саобраћаја је искључено више од 1.000 возача, што је три пута више у односу на исти период 2020. године.

Припадници Управе саобраћајне полиције још једном апелују на возаче да брзину кретања прилагоде условима пута и да поштују саобраћајне прописе како би сачували своје и туђе животе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.