На сајму књига за децу у Болоњи учествују и српски издавачи

Сајам књига

У Болоњи ће током наредне недеље, након две године паузе, поново бити одржана велика културна манифестација – 59. Сајам књига за децу, на којем ће међу 1.000 учесника из 85 земаља и Србија имати своје представнике.
На том престижном, међународном догађају Србију ће представљати издавачке куће “Пчелица” и “Креативни” центар, саопштила су та два издавача.

“Пчелица” је навела да ће као представник српског издаваштва седми пут бити присутна на најзначајнијој смотри посвећеној књигама за децу и да ће то бити прилика да се у директном контакту, на састанцима, издавачи упознају са стваралаштвом колега из читавог света, да размене идеје и представе своју најновију продукцију.

Сајам који траје од 21. до 24. марта је, како додају и прилика да се издавачи упознају са најновијим тенденцијама у области илустрације књига за децу и доделе награде најбољима у различитим областима стваралаштва за децу.

Из те ИК из Чачка наводе да су поред добро познатих издања која су објављена у више од 20 земаља широм света за представљање у Болоњи на енглески превели и нове наслове: едицију Бебина црно-бела књига, радне свеске Клуб малих математицара 2. нови, Мозгалице 3, едицију “Најбољи на свету” и романе “Боје другарства”, аутора Горана Марковића и “Чарна и Несвет”, Угљеше Шајтинца.

Из “Пчелице” су изразили очекивање да ће већ наредне године сви издавачи који Србију годинама представљају на Сајму у Болоњи добити подршку Министарства културе, јер су трошкови изузетно велики.

Оцењују и да би било добро када би и Србија на том великом скупу имала национални штанд као Хрватска, Словенија и друге земље.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs